Menu

LASTEN JA NUORTEN MINDFULNESS

Opetusohjelma .b (Stop & Breathe – Pysähdy & Hengitä) on tietoisuustaitojen opetusjakso, joka kehitetty Iso-Britanniassa, missä sitä on sovellettu 6.-9.-luokkalaisten opetuksessa hyvin tuloksin. Mindfulness – tietoinen, hyväksyvä läsnäolo – on taito harjoittaa tietoisuutta, huomionkiinnittämistä ja läsnäoloa. 


Ohjelma koostuu yhdeksästä oppitunnista välitehtävineen ja on kehitetty erityisesti 11-18-vuotiaille lapsille ja nuorille sopivaksi, mutta on joustava sekä muokattavissa kohderyhmän mukaan.

Mindfulness opettaa kohtaamaan hyväksyvällä ja uteliaalla asenteella sen, mitä kokemuksessamme tapahtuu hetkestä toiseen. Sen sijaan, että murehtisimme menneen ja tulevan tapahtumia, opimme olemaan läsnä tässä ja nyt, ja toimimaan harkitsevammin tässä hetkessä. 


Usein havaittuja vaikutuksia ovat:

• Positiivisten tuntemusten lisääntyminen 
• Oppimiskyvyn, keskittymisen ja muistin paraneminen
• Sosiaalisten taitojen ja itsetunnon vahvistuminen 
• Ahdistuksen, jännityksen ja masennuksen lievittyminen

Oppitunnin aikana tehdään kuvien, videoiden ja kertomusten keinoin lapsille sovellettuja harjoituksia, rauhoitutaan ja tarkastellaan tämän hetken kokemusta. Opetus on kokemuksellista ja pyrkimyksenä on tarjota jokaiselle oppijalle mahdollisuus osallistua, innostua ja onnistua omista lähtökohdistaan. Oppilaat saavat tunnin aikana välineitä rauhoittumiseen ja keskittymiseen, stressin purkamiseen, psykososiaalisen  hyvinvoinnin lisäämiseen sekä oppivat vähitellen hyödyntämään sisäisiä voimavarojaan.


Ohjelman kotisivut löydät täältä: http://mindfulnessinschools.org/ 
Takaisin ylös